|
Składniki | ||
pieczywo z ziarnami słonecznika, kromki | 4 sztuki | |
ser pleśniowy typu brie | 50 gramów | |
Rama 100% Roślinna | 2 łyżeczki | |
konfitura gruszkowa | 2 łyżeczki | |
rukola | ||
jajka | 1 sztuka | |
mąka | 1 łyżka | |
bułka tarta | 2 łyżki | |
olej | 50 mililitrów | |
natka pietruszki do dekoracji | ||
szynka szwarcwaldzka | 4 plastry |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pieczywo pokrój na mniejsze kromki a następnie posmaruj cienką warstwą margaryny Rama i rozłóż na nich rukolę. |
Krok 2 |
Plastry szynki pozwijaj w różyczki i rozłóż na pieczywie. Ser pokrój w cienkie plastry i panieruj kolejno: w mące, jajku oraz tartej bułce. Opanierowany ser usmaż na rozgrzanym oleju, następnie odsącz na papierowym ręczniku i ułóż na kanapkach. |
Krok 3 |
Kanapki udekoruj konfiturą oraz listkami pietruszki i podawaj. |
Autor: przepisy.pl |