| |||||||||
| Składniki | ||
| pieczywo z ziarnami słonecznika, kromki | 4 sztuki | |
| ser pleśniowy typu brie | 50 gramów | |
| Rama 100% Roślinna | 2 łyżeczki | |
| konfitura gruszkowa | 2 łyżeczki | |
| rukola | ||
| jajka | 1 sztuka | |
| mąka | 1 łyżka | |
| bułka tarta | 2 łyżki | |
| olej | 50 mililitrów | |
| natka pietruszki do dekoracji | ||
| szynka szwarcwaldzka | 4 plastry |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pieczywo pokrój na mniejsze kromki a następnie posmaruj cienką warstwą margaryny Rama i rozłóż na nich rukolę. |
| Krok 2 |
| Plastry szynki pozwijaj w różyczki i rozłóż na pieczywie. Ser pokrój w cienkie plastry i panieruj kolejno: w mące, jajku oraz tartej bułce. Opanierowany ser usmaż na rozgrzanym oleju, następnie odsącz na papierowym ręczniku i ułóż na kanapkach. |
| Krok 3 |
| Kanapki udekoruj konfiturą oraz listkami pietruszki i podawaj. |
| Autor: przepisy.pl |