Kanapki z szynką szwarcwaldzką i smażonym serem pleśniowym

12


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
pieczywo z ziarnami słonecznika, kromki4 sztuki
ser pleśniowy typu brie50 gramów
Rama 100% Roślinna2 łyżeczki
konfitura gruszkowa2 łyżeczki
rukola
jajka1 sztuka
mąka1 łyżka
bułka tarta2 łyżki
olej50 mililitrów
natka pietruszki do dekoracji
szynka szwarcwaldzka4 plastry
Przygotowanie
Krok 1
Pieczywo pokrój na mniejsze kromki a następnie posmaruj cienką warstwą margaryny Rama i rozłóż na nich rukolę.
Krok 2
Plastry szynki pozwijaj w różyczki i rozłóż na pieczywie. Ser pokrój w cienkie plastry i panieruj kolejno: w mące, jajku oraz tartej bułce. Opanierowany ser usmaż na rozgrzanym oleju, następnie odsącz na papierowym ręczniku i ułóż na kanapkach.
Krok 3
Kanapki udekoruj konfiturą oraz listkami pietruszki i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl