Kanapki z tapenadą z czarnych oliwek

17


Łatwe


15 min.


3 os.

Składniki
chleb z ziarnami słonecznika, kromki8 sztuk
Rama 100% Roślinna30 gramów
oliwki kalamata400 gramów
kapary3 łyżki
natka pietruszki1 pęczek
fileciki anchois4 sztuki
oliwa z oliwek3 łyżki
ząbek czosnku2 sztuki
ser gouda bez laktozy300 gramów
kiełki słonecznika30 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Posiekaj drobno natkę pietruszki. Ser pokrój w plastry.
Krok 2
W kielichu miksera umieść czarne oliwki, anchois, czosnek i kapary, dodaj oliwę, całość dokładnie zmiksuj.
Krok 3
Powstałą pastę wymieszaj z posiekaną natką pietruszki.
Krok 4
Kromki chleba posmaruj margaryną, nałóż plastry sera i zapiecz je w piekarniku (ok. 5 min. w 200° C), tak aby ser zaczął się delikatnie rozpuszczać.
Krok 5
Na kanapki z serem nałóż tapenadę z oliwek, kanapki udekoruj kiełkami słonecznika.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl