|
Składniki | ||
chleb z ziarnami słonecznika, kromki | 8 sztuk | |
Rama 100% Roślinna | 30 gramów | |
oliwki kalamata | 400 gramów | |
kapary | 3 łyżki | |
natka pietruszki | 1 pęczek | |
fileciki anchois | 4 sztuki | |
oliwa z oliwek | 3 łyżki | |
ząbek czosnku | 2 sztuki | |
ser gouda bez laktozy | 300 gramów | |
kiełki słonecznika | 30 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Posiekaj drobno natkę pietruszki. Ser pokrój w plastry. |
Krok 2 |
W kielichu miksera umieść czarne oliwki, anchois, czosnek i kapary, dodaj oliwę, całość dokładnie zmiksuj. |
Krok 3 |
Powstałą pastę wymieszaj z posiekaną natką pietruszki. |
Krok 4 |
Kromki chleba posmaruj margaryną, nałóż plastry sera i zapiecz je w piekarniku (ok. 5 min. w 200° C), tak aby ser zaczął się delikatnie rozpuszczać. |
Krok 5 |
Na kanapki z serem nałóż tapenadę z oliwek, kanapki udekoruj kiełkami słonecznika. |
Autor: przepisy.pl |