Kapuśniak góralski

100


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
kapusta kiszona300 gramów
kości wędzone200 gramów
Liść laurowy z Turcji Knorr2 sztuki
woda2 litry
Ziele angielskie z Meksyku Knorr3 ziarna
Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr6 ziaren
Rosół z kury Knorr1 sztuka
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr
ząbki czosnku2 sztuki
marchewka1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Kapustę poszatkuj i zalej 2 l wody. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie oraz pieprz.
Krok 2
Do kapusty dodaj wędzone kości i gotuj przez około 60 minut.
Krok 3
Po tym czasie dodaj do kapusty startą na tarce marchewkę. Ewentualnie uzupełnij płyn wodą.
Krok 4
Teraz dopraw zupę majerankiem, przeciśniętym czosnkiem i Rosołem z kury Knorr. Całość gotuj jeszcze około 20 minut na małym ogniu. Podawaj z wędzoną kostką i pieczywem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl