| |||||||||
| Składniki | ||
| kapusta kiszona | 300 gramów | |
| kości wędzone | 200 gramów | |
| liść laurowy | 2 sztuki | |
| woda | 2 litry | |
| ziele angielskie | 3 ziarna | |
| pieprz czarny ziarnisty | 6 ziaren | |
| Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
| majeranek | ||
| ząbki czosnku | 2 sztuki | |
| marchewka | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kapustę poszatkuj i zalej 2 l wody. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie oraz pieprz. |
| Krok 2 |
| Do kapusty dodaj wędzone kości i gotuj przez około 60 minut. |
| Krok 3 |
| Po tym czasie dodaj do kapusty startą na tarce marchewkę. Ewentualnie uzupełnij płyn wodą. |
| Krok 4 |
| Teraz dopraw zupę majerankiem, przeciśniętym czosnkiem i Rosołem z kury Knorr. Całość gotuj jeszcze około 20 minut na małym ogniu. Podawaj z wędzoną kostką i pieczywem. |
| Autor: przepisy.pl |