|
Składniki | ||
kapusta kiszona | 300 gramów | |
kości wędzone | 200 gramów | |
liść laurowy | 2 sztuki | |
woda | 2 litry | |
ziele angielskie | 3 ziarna | |
pieprz czarny ziarnisty | 6 ziaren | |
Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
majeranek | ||
ząbki czosnku | 2 sztuki | |
marchewka | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kapustę poszatkuj i zalej 2 l wody. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie oraz pieprz. |
Krok 2 |
Do kapusty dodaj wędzone kości i gotuj przez około 60 minut. |
Krok 3 |
Po tym czasie dodaj do kapusty startą na tarce marchewkę. Ewentualnie uzupełnij płyn wodą. |
Krok 4 |
Teraz dopraw zupę majerankiem, przeciśniętym czosnkiem i Rosołem z kury Knorr. Całość gotuj jeszcze około 20 minut na małym ogniu. Podawaj z wędzoną kostką i pieczywem. |
Autor: przepisy.pl |