Kapuśniak z młodej kapusty :
  • 60 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • 1 młoda kapusta - 1 sztuka
  • marchew - 3 sztuki
  • ziele angielskie - 2 sztuki
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • skrzydełka - 4 sztuki
  • ziemniaki - 5 sztuk
  • Bulionetka drobiowa Knorr - 4 sztuki

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki obrałam pokroiłam w kostkę . Włożyłam do garnka , zalałam wodą dodałam ziele angielskie i liść laurowy oraz skrzydełka z kurczaka .
  2. Wstawiłam na gaz . Obrałam marchew i starłam na tarce na wiórka włożyłam do garnka .
  3. Pokroiłam kapustę i włożyłam do garnka. Gotowałam na małym ogniu aż kapusta zrobiła się mięciutka wtedy dodałam bulionetke bulion drobiowy Knorr 4 sztuki . Gotowałam około godziny zupa doszła wtedy wyłączyłam i podawałam.