Kapuśniak z szynką

15


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
kapusta kiszona300 gramów
szynka wieprzowa6 plastrów
Rosół z kury Knorr1 sztuka
Liść laurowy z Turcji Knorr2 sztuki
Ziele angielskie z Meksyku Knorr3 sztuki
Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr6 ziaren
woda2 litry
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr1 szczypta
ząbki czosnku2 sztuki
marchew1 sztuka
Kminek z Polski Knorr1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy2 łyżki
olej do smażenia
Przygotowanie
Krok 1
Kapustę poszatkuj i zalej 2 l wody. Dodaj liść laurowy, kminek, ziele angielskie oraz pieprz. Gotuj przez około 30 minut.
Krok 2
Po tym czasie dodaj do kapusty startą marchewkę.
Krok 3
Szynkę pokrój w cienkie paski i podsmaż na patelni. Gdy będzie rumiana, dodaj do zupy.
Krok 4
Do zupy dodaj koncentrat i dokładnie wymieszaj. Teraz dopraw zupę majerankiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i kostką Rosołu z kury Knorr. Całość gotuj jeszcze około 20 minut na małym ogniu. Podawaj z pieczywem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl