Kapuśniak ze słodkiej kapusty
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kapusta biała - 0.5 sztuk
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • boczek wędzony - 120 gramów
  • woda - 1.5 litrów
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżeczka
  • marchewka - 1 sztuka
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 2 sztuki
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 3 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę poszatkuj. Czosnek posiekaj, a cebulę pokrój w drobną kostkę.
  2. W dużym garnku podsmaż pokrojony w kostkę boczek oraz cebulę i czosnek.
  3. Gdy będą zrumienione, wlej 1,5 litra wody.
  4. Dodaj poszatkowaną kapustę i startą na tarce marchewkę.
  5. Na końcu dopraw zupę majerankiem, liściem laurowym, zielem angielskim i kostką Knorr. Gotuj, aż wszystko zmięknie. Podawaj z pieczywem.