| |||||||||
| Składniki | ||
| kapusta biała | 0.5 sztuk | |
| Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
| boczek wędzony | 120 gramów | |
| woda | 1.5 litrów | |
| cebula | 1 sztuka | |
| ząbki czosnku | 2 sztuki | |
| majeranek | 1 łyżeczka | |
| marchewka | 1 sztuka | |
| liść laurowy | 2 sztuki | |
| ziele angielskie | 3 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kapustę poszatkuj. Czosnek posiekaj, a cebulę pokrój w drobną kostkę. |
| Krok 2 |
| W dużym garnku podsmaż pokrojony w kostkę boczek oraz cebulę i czosnek. |
| Krok 3 |
| Gdy będą zrumienione, wlej 1,5 litra wody. |
| Krok 4 |
| Dodaj poszatkowaną kapustę i startą na tarce marchewkę. |
| Krok 5 |
| Na końcu dopraw zupę majerankiem, liściem laurowym, zielem angielskim i kostką Knorr. Gotuj, aż wszystko zmięknie. Podawaj z pieczywem. |
| Autor: przepisy.pl |