|
Składniki | ||
kapusta biała | 0.5 sztuk | |
Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
boczek wędzony | 120 gramów | |
woda | 1.5 litrów | |
cebula | 1 sztuka | |
ząbki czosnku | 2 sztuki | |
majeranek | 1 łyżeczka | |
marchewka | 1 sztuka | |
liść laurowy | 2 sztuki | |
ziele angielskie | 3 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kapustę poszatkuj. Czosnek posiekaj, a cebulę pokrój w drobną kostkę. |
Krok 2 |
W dużym garnku podsmaż pokrojony w kostkę boczek oraz cebulę i czosnek. |
Krok 3 |
Gdy będą zrumienione, wlej 1,5 litra wody. |
Krok 4 |
Dodaj poszatkowaną kapustę i startą na tarce marchewkę. |
Krok 5 |
Na końcu dopraw zupę majerankiem, liściem laurowym, zielem angielskim i kostką Knorr. Gotuj, aż wszystko zmięknie. Podawaj z pieczywem. |
Autor: przepisy.pl |