Kapuśniak ze słodkiej kapusty

63


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
kapusta biała0.5 sztuk
Rosół z kury Knorr1 sztuka
boczek wędzony120 gramów
woda1.5 litrów
cebula1 sztuka
ząbki czosnku2 sztuki
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr1 łyżeczka
marchewka1 sztuka
Liść laurowy z Turcji Knorr2 sztuki
Ziele angielskie z Meksyku Knorr3 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Kapustę poszatkuj. Czosnek posiekaj, a cebulę pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
W dużym garnku podsmaż pokrojony w kostkę boczek oraz cebulę i czosnek.
Krok 3
Gdy będą zrumienione, wlej 1,5 litra wody.
Krok 4
Dodaj poszatkowaną kapustę i startą na tarce marchewkę.
Krok 5
Na końcu dopraw zupę majerankiem, liściem laurowym, zielem angielskim i kostką Knorr. Gotuj, aż wszystko zmięknie. Podawaj z pieczywem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl