Kapusta duszona
  • 15 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • kapusta - 1 sztuka
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • cukier - 1 łyżeczka
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • szczypiorek posiekany - 4 łyżki
  • śmietana 18% słodka - 0.5 szklanek
  • mąka - 1 łyżka
  • cytryna - 0.5 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Cebulkę zeszklij na maśle.
  2. Kapustę poszatkuj, dodaj do cebuli, dolej pół szkl wody i duś pod przykryciem 10 minut.
  3. Dodaj przyprawy: sól, cukier, pieprz, Bulion Knorra, posiekany szczypiorek/koperek oraz śmietanę wymieszaną z mąką. Na końcu dodaj sok z cytryny lub kwasek cytrynowy.