Kapusta kiszona duszona
  • 30 minut
  • 6 osób
  • Średnie

Składniki:

  • kapusta kiszona - 1 kilogram
  • cebula - 1 sztuka
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • olej lniany - 3 łyżki
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 1 sztuka
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 5 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę kiszoną przepłucz wodą, odcedź, posiekaj tasakiem.
  2. Przesmaż na maśle posiekaną cebulę.
  3. Dodaj przygotowaną kapustę.
  4. Do garnka wlej wrzącą wodę w takiej ilości, aby kapusta była lekko przykryta i gotuj do miękkości z dodatkiem masła i pokrojonej w kostkę cebuli. Gdyby kapusta była zbyt wodnista należy ją gotować bez przykrycia stale mieszając.
  5. Pod koniec gotowania dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr, liść laurowy i ziele angielskie. Dopraw do smaku.