Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą

349


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
kapusta pekińska1 sztuka
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr1 opakowanie
papryka czerwona1 sztuka
kukurydza1 opakowanie
jajka na twardo3 sztuki
pieczarki konserwowe 1 opakowanie
Majonez Hellmann's Babuni4 łyżki
natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie
Krok 1
Kapustę pekińską poszatkuj i przełóż do miski.
Krok 2
Dodaj paprykę i jajka (jedno pozostaw do dekoracji) pokrojone w kostkę oraz odcedzoną kukurydzę.
Krok 3
Pieczarki odlej z zalewy i pokrój drobno. Dodaj do pozostałych składników.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's.
Krok 5
Połącz sałatkę z sosem, przełóż na talerze i udekoruj natką pietruszki oraz cząstkami jajka.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl