Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kapusta pekińska - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • kukurydza - 1 opakowanie
  • jajka na twardo - 3 sztuki
  • pieczarki konserwowe - 1 opakowanie
  • Majonez Hellmann's Babuni - 4 łyżki
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę pekińską poszatkuj i przełóż do miski.
  2. Dodaj paprykę i jajka (jedno pozostaw do dekoracji) pokrojone w kostkę oraz odcedzoną kukurydzę.
  3. Pieczarki odlej z zalewy i pokrój drobno. Dodaj do pozostałych składników.
  4. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's.
  5. Połącz sałatkę z sosem, przełóż na talerze i udekoruj natką pietruszki oraz cząstkami jajka.