| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Z kapusty obierz wierzchnie brzydkie liście. Przetnij główkę wzdłuż na pół i gotuj na parze (lub w lekko osolonym wrzątku) ok. 20 min. Odsącz, odstaw do ostygnięcia. |
| Krok 2 |
| Czerstwy chleb zalej mlekiem. Odstaw na kilkanaście minut. W moździerzu rozgnieć dokładnie czosnek z pieprzem, goździkami i solą, by powstała jednolita masa. |
| Krok 3 |
| Chleb dokładnie odciśnij, przełóż do miski. Dodaj mięso, tymianek oraz zgnieciony czosnek z przyprawami. Wyrób na jednolitą masę. |
| Krok 4 |
| Rozchylaj liście kapusty i faszeruj je masą mięsną. Naczynie do zapiekania wysmaruj oliwą. Ułóż nafaszerowane połówki kapusty. Skrop resztą oliwy, włóż do piekarnika nagrzanego do 180 C i piecz ok. 40 min. Podawaj. |