Kapusta z grzybami w muszelkach

8


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
suszone grzyby100 gramów
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr1 sztuka
kapusta kiszona1 kilogram
makaron conchiglie (duże muszle)500 gramów
Ziele angielskie z Meksyku Knorr6 sztuk
Liść laurowy z Turcji Knorr1 sztuka
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
woda-wrzątek3 szklanki
Przygotowanie
Krok 1
Opłucz grzyby i zalej je 1 szklanką wrzątku. Odstaw na 30 minut do namoczenia.
Krok 2
Rozpuść kostkę Bulionu grzybowego Knorr w 2 szklankach wrzątku, następnie przelej bulion do garnka.
Krok 3
Dodaj liść laurowy, ziele angielskie oraz kapustę. Gotuj ją do momentu, gdy stanie się miękka.
Krok 4
Wyjmij grzyby z wody, pokrój je i, wraz z wodą, dodaj do kapusty. Gotuj całość jeszcze 30 minut, po czym dopraw pieprzem.
Krok 5
Zagotuj wodę i dodaj makaron. Gotuj go przez 10 minut, a następnie odcedź.
Krok 6
Nakładaj kapustę z grzybami do ciepłych muszli i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl