Kapusta z grzybami w muszelkach
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • suszone grzyby - 100 gramów
  • Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr - 1 sztuka
  • kapusta kiszona - 1 kilogram
  • makaron conchiglie (duże muszle) - 500 gramów
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 6 sztuk
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 1 sztuka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • woda-wrzątek - 3 szklanki

Sposób przygotowania:

  1. Opłucz grzyby i zalej je 1 szklanką wrzątku. Odstaw na 30 minut do namoczenia.
  2. Rozpuść kostkę Bulionu grzybowego Knorr w 2 szklankach wrzątku, następnie przelej bulion do garnka.
  3. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie oraz kapustę. Gotuj ją do momentu, gdy stanie się miękka.
  4. Wyjmij grzyby z wody, pokrój je i, wraz z wodą, dodaj do kapusty. Gotuj całość jeszcze 30 minut, po czym dopraw pieprzem.
  5. Zagotuj wodę i dodaj makaron. Gotuj go przez 10 minut, a następnie odcedź.
  6. Nakładaj kapustę z grzybami do ciepłych muszli i podawaj.