|
Składniki | ||
śmietanka | 3 łyżeczki | |
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 opakowanie | |
ser biały | 5 łyżek | |
karczochy | 6 sztuk | |
rokpol | 125 gramów | |
sałata liście | 6 sztuk | |
cyrtyna | 1 sztuka | |
pomidorki sherry | 12 sztuk |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Obierz karczochy, pozostawiając tylko serce. |
Krok 2 |
Następnie ugotuj w osolonej wodzie, aż będą miękkie. Skrop sokiem cytrynowym i ostudź. |
Krok 3 |
Rokpol utrzyj z serem i śmietanką. |
Krok 4 |
Dodaj sos sałatkowy Knorr i ponownie dokładnie wymieszaj. Powinna powstać pasta. |
Krok 5 |
Za pomocą rękawa cukierniczego lub łyżką napełnij wnętrze karczochów farszem. |
Krok 6 |
Karczochy podawaj na listkach sałaty, udekorowane ćwiartkami pomidorków. |
Autor: przepisy.pl |