Karczochy z serem

Składniki:

  • rokpol - 125 gramów
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • karczochy - 6 sztuk
  • cyrtyna - 1 sztuka
  • sałata liście - 6 sztuk
  • pomidorki sherry - 12 sztuk
  • ser biały - 5 łyżek
  • śmietanka - 3 łyżeczki

Sposób przygotowania:

  1. Obierz karczochy, pozostawiając tylko serce.
  2. Następnie ugotuj w osolonej wodzie, aż będą miękkie. Skrop sokiem cytrynowym i ostudź.
  3. Rokpol utrzyj z serem i śmietanką.
  4. Dodaj sos sałatkowy Knorr i ponownie dokładnie wymieszaj. Powinna powstać pasta.
  5. Za pomocą rękawa cukierniczego lub łyżką napełnij wnętrze karczochów farszem.
  6. Karczochy podawaj na listkach sałaty, udekorowane ćwiartkami pomidorków.