Karkówka pieczona w kminku

9


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
karkówka1 kilogram
kminek10 gramów
kasza pęczak 300 gramów
marchew1 sztuka
ząbki czosnku3 sztuki
olej2 łyżki
Przyprawa do karkówki Knorr1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj z olejem, kminkiem i posiekanym drobno czosnkiem.
Krok 2
Powstałą pastą natrzyj dokładnie karkówkę. Przełóż do worka z opakowania Knorr i szczelnie zamknij.
Krok 3
Piecz karkówkę 60 min. w temperaturze 180 °C. Pod koniec pieczenia otwórz worek, żeby karkówka się zarumieniła.
Krok 4
Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu, dodając drobno pokrojoną marchew.
Krok 5
Karkówkę podawaj na kaszy, polaną sosem z pieczenia. Odparuj lekko sos, jeżeli będzie za rzadki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl