Karkówka pieczona w kminku
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • karkówka - 1 kilogram
  • kminek - 10 gramów
  • kasza pęczak - 300 gramów
  • marchew - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 3 sztuki
  • olej - 2 łyżki
  • Przyprawa do karkówki Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj z olejem, kminkiem i posiekanym drobno czosnkiem.
  2. Powstałą pastą natrzyj dokładnie karkówkę. Przełóż do worka z opakowania Knorr i szczelnie zamknij.
  3. Piecz karkówkę 60 min. w temperaturze 180 °C. Pod koniec pieczenia otwórz worek, żeby karkówka się zarumieniła.
  4. Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu, dodając drobno pokrojoną marchew.
  5. Karkówkę podawaj na kaszy, polaną sosem z pieczenia. Odparuj lekko sos, jeżeli będzie za rzadki.