Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • karkówka bez kości - 700 gramów
  • przecier pomidorowy - 150 mililitrów
  • miód - 1 łyżka
  • oregano - 1 łyżeczka
  • tymianek - 1 łyżeczka
  • rozmaryn - 1 łyżeczka
  • oliwa - 2 łyżki
  • cebula - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • zioła prowansalskie - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój na centymetrowe plastry, posyp solą i pieprzem.
  2. W miseczce wymieszaj przecier pomidorowy, miód, czosnek i wszystkie zioła.
  3. W naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym oliwą, układaj plastry cebuli, a na nich plastry mięsa. Całość polej sosem.
  4. Piecz bez przykrycia w 180 stopniach przez godzinę.