PRZEPISY.PL

Karkówka pieczona z grzybami i ziemniakami

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • cebula1 szt
  • oregano1 szt
  • margaryna10 g
  • czerwone wino100 ml
    • Krok 1

      Karkówkę posyp przyprawą Knorr, posiekanymi ziołami i czosnkiem.
    • Krok 2

      Ziemniaki w łupinach pokrój w półksiężyce, cebulę w piórka a grzyby w grubą kostkę.
    • Krok 3

      Karkówkę przełóż do naczynia żaroodpornego dodaj ziemniaki, cebulę i grzyby.
    • Krok 4

      Zalej wszystko winem i dodaj margarynę .
    • Krok 5

      Piecz w piecu pod przykryciem w temp. 180 C ok. 60 min. podlewając powstałym wywarem aż wszystkie składniki będą miękkie. Odparuj sos jeżeli nie będzie gęsty.
    • Krok 6

      Podawaj karkówkę pokrojoną w plastry z dodatkiem ziemniaków, grzybów i powstałego sosu.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Przyprawa do mięs KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    562
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    58
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    28
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    28
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe