| |||||||||
| Składniki | ||
| karkówka wieprzowa | 800 gramów | |
| kapusta młoda | 500 gramów | |
| ketchup | 4 łyżki | |
| olej rzepakowy | 2 łyżki | |
| Przyprawa do karkówki Knorr | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Karkówkę nasmaruj Przyprawą do karkówki Knorr wymieszaną wcześniej z olejem i ketchupem. Młodą kapustę pokrój w dość duże kawałki. Przełóż do torebki do pieczenia, na niej ułóż karkówkę i zamknij klipsem. |
| Krok 2 |
| Aby torebka nie pękła podczas pieczenia, nakłuj ją w kilku miejscach np. wykałaczką. Piecz około 80 minut w temperaturze 180 stopni. |
| Krok 3 |
| Podawaj plastry karkówki z dodatkiem upieczonej kapusty. |
| Autor: Anna Włodarczyk |