Karkówka pieczona z młodą kapustą
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • karkówka wieprzowa - 800 gramów
  • kapusta młoda - 500 gramów
  • ketchup - 4 łyżki
  • olej rzepakowy - 2 łyżki
  • Przyprawa do karkówki Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Karkówkę nasmaruj Przyprawą do karkówki Knorr wymieszaną wcześniej z olejem i ketchupem. Młodą kapustę pokrój w dość duże kawałki. Przełóż do torebki do pieczenia, na niej ułóż karkówkę i zamknij klipsem.
  2. Aby torebka nie pękła podczas pieczenia, nakłuj ją w kilku miejscach np. wykałaczką. Piecz około 80 minut w temperaturze 180 stopni.
  3. Podawaj plastry karkówki z dodatkiem upieczonej kapusty.