|
Składniki | ||
karkówka wieprzowa | 800 gramów | |
kapusta młoda | 500 gramów | |
ketchup | 4 łyżki | |
olej rzepakowy | 2 łyżki | |
Przyprawa do karkówki Knorr | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Karkówkę nasmaruj Przyprawą do karkówki Knorr wymieszaną wcześniej z olejem i ketchupem. Młodą kapustę pokrój w dość duże kawałki. Przełóż do torebki do pieczenia, na niej ułóż karkówkę i zamknij klipsem. |
Krok 2 |
Aby torebka nie pękła podczas pieczenia, nakłuj ją w kilku miejscach np. wykałaczką. Piecz około 80 minut w temperaturze 180 stopni. |
Krok 3 |
Podawaj plastry karkówki z dodatkiem upieczonej kapusty. |
Autor: Anna Włodarczyk |