Karkówka pieczona z młodą kapustą

4


Średnie


90 min.


4 os.

Składniki
karkówka wieprzowa800 gramów
kapusta młoda500 gramów
ketchup4 łyżki
olej rzepakowy 2 łyżki
Przyprawa do karkówki Knorr1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Karkówkę nasmaruj Przyprawą do karkówki Knorr wymieszaną wcześniej z olejem i ketchupem. Młodą kapustę pokrój w dość duże kawałki. Przełóż do torebki do pieczenia, na niej ułóż karkówkę i zamknij klipsem.
Krok 2
Aby torebka nie pękła podczas pieczenia, nakłuj ją w kilku miejscach np. wykałaczką. Piecz około 80 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3
Podawaj plastry karkówki z dodatkiem upieczonej kapusty.
Autor: Anna WłodarczykPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl