Karkówka w sosie grzybowym

42


Łatwe


90 min.


5 os.

Składniki
karkówka600 gramów
Fix Schab a'la stroganoff Knorr1 opakowanie
grzyby, np. boczniaki300 gramów
suszony rozmaryn1 łyżeczka
por1 sztuka
kasza gryczana1 opakowanie
olej6 łyżek
gałązka rozmarynu do dekoracji1 sztuka
woda400 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę o boku 2 cm, a cebulę w piórka. Pieczarki przekrój na pół, większe na ćwiartki.
Krok 2
Zacznij smażyć karkówkę, potem dodaj cebulę i pieczarki. Smaż, aż wszystko będzie rumiane.
Krok 3
Wlej 400 ml wody, dodaj Fix Knorr i dokładnie wymieszaj. Duś wszystko, aż mięso zmięknie, a sos lekko zgęstnieje. Podawaj z gotowaną kaszą lub ziemniakami. Do sosu możesz dodać pół szklanki śmietany 18%.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl