|
Składniki | ||
karkówka | 600 gramów | |
Fix Schab a'la stroganoff Knorr | 1 opakowanie | |
grzyby, np. boczniaki | 300 gramów | |
suszony rozmaryn | 1 łyżeczka | |
por | 1 sztuka | |
kasza gryczana | 1 opakowanie | |
olej | 6 łyżek | |
gałązka rozmarynu do dekoracji | 1 sztuka | |
woda | 400 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso pokrój w kostkę o boku 2 cm, a cebulę w piórka. Pieczarki przekrój na pół, większe na ćwiartki. |
Krok 2 |
Zacznij smażyć karkówkę, potem dodaj cebulę i pieczarki. Smaż, aż wszystko będzie rumiane. |
Krok 3 |
Wlej 400 ml wody, dodaj Fix Knorr i dokładnie wymieszaj. Duś wszystko, aż mięso zmięknie, a sos lekko zgęstnieje. Podawaj z gotowaną kaszą lub ziemniakami. Do sosu możesz dodać pół szklanki śmietany 18%. |
Autor: przepisy.pl |