| |||||||||
| Składniki | ||
| karkówka | 600 gramów | |
| Fix Schab a'la stroganoff Knorr | 1 opakowanie | |
| grzyby, np. boczniaki | 300 gramów | |
| suszony rozmaryn | 1 łyżeczka | |
| por | 1 sztuka | |
| kasza gryczana | 1 opakowanie | |
| olej | 6 łyżek | |
| gałązka rozmarynu do dekoracji | 1 sztuka | |
| woda | 400 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso pokrój w kostkę o boku 2 cm, a cebulę w piórka. Pieczarki przekrój na pół, większe na ćwiartki. |
| Krok 2 |
| Zacznij smażyć karkówkę, potem dodaj cebulę i pieczarki. Smaż, aż wszystko będzie rumiane. |
| Krok 3 |
| Wlej 400 ml wody, dodaj Fix Knorr i dokładnie wymieszaj. Duś wszystko, aż mięso zmięknie, a sos lekko zgęstnieje. Podawaj z gotowaną kaszą lub ziemniakami. Do sosu możesz dodać pół szklanki śmietany 18%. |
| Autor: przepisy.pl |