Karkówka w sosie grzybowym
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • karkówka wieprzowa - 500 gramów
  • Fix Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym Knorr - 1 opakowanie
  • pieczarki - 300 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 5 łyżek
  • woda - 400 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w kostkę o boku 2 cm, a cebulę w piórka. Pieczarki przekrój na pół, większe na ćwiartki.
  2. Zacznij smażyć karkówkę, potem dodaj cebulę i pieczarki. Smaż, aż wszystko będzie rumiane.
  3. Wlej 400 ml wody, dodaj Fix Knorr i dokładnie wymieszaj. Duś wszystko, aż mięso zmięknie, a sos lekko zgęstnieje. Podawaj z gotowaną kaszą lub ziemniakami. Do sosu możesz dodać pół szklanki śmietany 18%.