Karkówka z brokułami

14


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
karkówka wieprzowa400 gramów
Przyprawa do karkówki Knorr1 opakowanie
Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr1 opakowanie
ziemniaki400 gramów
brokuły świeże lub mrożone450 gramów
masło lub margaryna2 łyżki
ząbki czosnku2 sztuki
olej3 łyżki
woda3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Karkówkę pokrój w dużą kostkę o boku około 3 cm. Ziemniaki pokrój w łódeczki.
Krok 2
Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj w misce z olejem i trzema łyżkami wody.
Krok 3
Wymieszaj mięso i ziemniaki z przyprawami. Następnie umieść wszystko w rękawie do pieczenia. Zamknij szczelnie i piecz w naczyniu żaroodpornym przez 40 minut w 180 °C.
Krok 4
Świeże brokuły podziel na mniejsze różyczki i gotuj w wodzie do miękkości. Warzywa mrożone gotuj przez minutę.
Krok 5
Gotowe brokuły odcedź i przełóż z powrotem do garnka. Dodaj margarynę, 2-3 łyżki wody oraz Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr.
Krok 6
Gotuj wszystko przez chwilę i dopraw warzywa przeciśniętym czosnkiem. Upieczone mięso przełóż z rękawa wraz z ziemniakami i sosem na talerz. Podawaj z czosnkowymi brokułami. Jeśli nie lubisz czosnku, możesz pominąć ten składnik.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl