Karkówka z brokułami
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • karkówka wieprzowa - 400 gramów
  • Przyprawa do karkówki Knorr - 1 opakowanie
  • Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr - 1 opakowanie
  • ziemniaki - 400 gramów
  • brokuły świeże lub mrożone - 450 gramów
  • masło lub margaryna - 2 łyżki
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • olej - 3 łyżki
  • woda - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Karkówkę pokrój w dużą kostkę o boku około 3 cm. Ziemniaki pokrój w łódeczki.
  2. Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj w misce z olejem i trzema łyżkami wody.
  3. Wymieszaj mięso i ziemniaki z przyprawami. Następnie umieść wszystko w rękawie do pieczenia. Zamknij szczelnie i piecz w naczyniu żaroodpornym przez 40 minut w 180 °C.
  4. Świeże brokuły podziel na mniejsze różyczki i gotuj w wodzie do miękkości. Warzywa mrożone gotuj przez minutę.
  5. Gotowe brokuły odcedź i przełóż z powrotem do garnka. Dodaj margarynę, 2-3 łyżki wody oraz Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr.
  6. Gotuj wszystko przez chwilę i dopraw warzywa przeciśniętym czosnkiem. Upieczone mięso przełóż z rękawa wraz z ziemniakami i sosem na talerz. Podawaj z czosnkowymi brokułami. Jeśli nie lubisz czosnku, możesz pominąć ten składnik.