Karkówka z fasolką

16


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
karkówka500 gramów
fasolka Jaś3 szklanki
koncentrat pomidorowy3 łyżki
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr2 łyżki
ząbki czosnku2 sztuki
cebula2 sztuki
sól
margaryna2 łyżki
Przyprawa do karkówki Knorr1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Karkówkę umyj i osusz. Następnie natrzyj przyprawą z opakowania Knorr i połową majeranku. Upiecz w woreczku zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu Przyprawy do karkówki Knorr.
Krok 2
Wcześniej namoczoną fasolkę gotuj w tej samej wodzie z dodatkiem szczypty soli przez 30 minut.
Krok 3
Upieczoną karkówkę lekko wystudź i pokrój w kostkę o boku 2 cm.
Krok 4
Cebulę i czosnek posiekaj. Następnie podsmaż na margarynie.
Krok 5
Teraz dodaj do fasoli upieczoną karkówkę, usmażoną cebulę z czosnkiem, koncentrat pomidorowy, pozostały majeranek oraz powstały podczas pieczenia sos. Wszystko gotuj przez 20 minut. Podawaj z pieczywem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl