Karkówka z fasolką
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • karkówka - 500 gramów
  • fasolka Jaś - 3 szklanki
  • koncentrat pomidorowy - 3 łyżki
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 2 łyżki
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • cebula - 2 sztuki
  • sól
  • margaryna - 2 łyżki
  • Przyprawa do karkówki Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Karkówkę umyj i osusz. Następnie natrzyj przyprawą z opakowania Knorr i połową majeranku. Upiecz w woreczku zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu Przyprawy do karkówki Knorr.
  2. Wcześniej namoczoną fasolkę gotuj w tej samej wodzie z dodatkiem szczypty soli przez 30 minut.
  3. Upieczoną karkówkę lekko wystudź i pokrój w kostkę o boku 2 cm.
  4. Cebulę i czosnek posiekaj. Następnie podsmaż na margarynie.
  5. Teraz dodaj do fasoli upieczoną karkówkę, usmażoną cebulę z czosnkiem, koncentrat pomidorowy, pozostały majeranek oraz powstały podczas pieczenia sos. Wszystko gotuj przez 20 minut. Podawaj z pieczywem.