| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Karkówkę umyj i osusz. Następnie natrzyj przyprawą z opakowania Knorr i połową majeranku. Upiecz w woreczku zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu Przyprawy do karkówki Knorr. |
| Krok 2 |
| Wcześniej namoczoną fasolkę gotuj w tej samej wodzie z dodatkiem szczypty soli przez 30 minut. |
| Krok 3 |
| Upieczoną karkówkę lekko wystudź i pokrój w kostkę o boku 2 cm. |
| Krok 4 |
| Cebulę i czosnek posiekaj. Następnie podsmaż na margarynie. |
| Krok 5 |
| Teraz dodaj do fasoli upieczoną karkówkę, usmażoną cebulę z czosnkiem, koncentrat pomidorowy, pozostały majeranek oraz powstały podczas pieczenia sos. Wszystko gotuj przez 20 minut. Podawaj z pieczywem. |