| |||||||||
| Składniki | ||
| kotlety z karkówki | 5 sztuk | |
| ogórek gruntowy | 2 sztuki | |
| jogurt naturalny typu greckiego | 1 szklanka | |
| przyprawa do tzatziki | 1 łyżka | |
| olej | 2 łyżki | |
| sól | 1 łyżeczka | |
| Przyprawa do wieprzowiny Knorr | 1.5 łyżek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kotlety z karkówki natrzeż naturalną przyprawą do mięsa i olejem, wstawić na 30 minut do lodówki. |
| Krok 2 |
| Ogórka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posolić i odstawić na 15 minut. Po tym czasie odlać powstałą wodę, doprawić przyprawą do tzatziki oraz z jogurtem naturalnym. |
| Krok 3 |
| Karkówkę usmażyć na grillu i podawać razem z sosem tzatziki. |
| Autor: Ewa Żuraw |