|
Składniki | ||
kotlety z karkówki | 5 sztuk | |
ogórek gruntowy | 2 sztuki | |
jogurt naturalny typu greckiego | 1 szklanka | |
przyprawa do tzatziki | 1 łyżka | |
olej | 2 łyżki | |
sól | 1 łyżeczka | |
Przyprawa do wieprzowiny Knorr | 1.5 łyżek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kotlety z karkówki natrzeż naturalną przyprawą do mięsa i olejem, wstawić na 30 minut do lodówki. |
Krok 2 |
Ogórka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posolić i odstawić na 15 minut. Po tym czasie odlać powstałą wodę, doprawić przyprawą do tzatziki oraz z jogurtem naturalnym. |
Krok 3 |
Karkówkę usmażyć na grillu i podawać razem z sosem tzatziki. |
Autor: Ewa Żuraw |