Karkówka z grilla z sosem tzatziki

0


Łatwe


45 min.


3 os.

Składniki
kotlety z karkówki 5 sztuk
ogórek gruntowy2 sztuki
jogurt naturalny typu greckiego1 szklanka
przyprawa do tzatziki1 łyżka
olej2 łyżki
sól1 łyżeczka
Przyprawa do wieprzowiny Knorr1.5 łyżek
Przygotowanie
Krok 1
Kotlety z karkówki natrzeż naturalną przyprawą do mięsa i olejem, wstawić na 30 minut do lodówki.
Krok 2
Ogórka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posolić i odstawić na 15 minut. Po tym czasie odlać powstałą wodę, doprawić przyprawą do tzatziki oraz z jogurtem naturalnym.
Krok 3
Karkówkę usmażyć na grillu i podawać razem z sosem tzatziki.
Autor: Ewa ŻurawPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl