Karkówka z grilla z sosem tzatziki
  • 45 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kotlety z karkówki - 5 sztuk
  • ogórek gruntowy - 2 sztuki
  • jogurt naturalny typu greckiego - 1 szklanka
  • przyprawa do tzatziki - 1 łyżka
  • olej - 2 łyżki
  • sól - 1 łyżeczka
  • Przyprawa do wieprzowiny Knorr - 1.5 łyżek

Sposób przygotowania:

  1. Kotlety z karkówki natrzeż naturalną przyprawą do mięsa i olejem, wstawić na 30 minut do lodówki.
  2. Ogórka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posolić i odstawić na 15 minut. Po tym czasie odlać powstałą wodę, doprawić przyprawą do tzatziki oraz z jogurtem naturalnym.
  3. Karkówkę usmażyć na grillu i podawać razem z sosem tzatziki.