Karkówka z musztardą francuską i tzatzikami

53


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
schab karkowy pokrojony w 1 cm grubości steki400 gramów
Przyprawa do grilla Knorr1 łyżka
Sos Hellmann's Garlic & Herb100 mililitrów
pieprz czarny ziarnisty1 łyżka
goździki6 sztuk
musztarda francuska z całą gorczycą2 łyżki
zielony ogórek2 sztuki
świeża mięta1 pęczek
oliwa2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
W moździerzu rozkrusz na grube kawałki czarny pieprz i goździki.
Krok 2
W misce pomieszaj ze sobą oliwę, musztardę francuską, Przyprawę Knorr oraz rozkruszone przyprawy. W powstałej marynacie zanurz mięso i odstaw je na co najmniej jedną godzinę w chłodne miejsce.
Krok 3
Steki grilluj po koło 10 minut z każdej strony na średnio rozgrzanym grillu do momentu, aż będą miękkie i nie będzie z nich wypływała krew.
Krok 4
W międzyczasie przygotuj tzatziki.Obierz ogórki usuń z nich gniazda nasienne, posiekaj miętę. Ogórki pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce. Wszystko razem połącz z Sosem Hellmann’s Czosnkowym.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl