PRZEPISY.PL

Karkówka z warzywami

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • papryka czerwona1 szt
  • czosnek ząbki 2 szt
  • sól i pieprz do smaku
  • czerwone wino100 ml
    • Krok 1

      Karkówkę natrzyj solą, pieprzem i posiekanym czosnkiem, odstaw na 2 godz.
    • Krok 2

      Warzywa obierz i umyj. Marchew pokrój w plastry, selera, cebule i paprykę w grubą kostkę.
    • Krok 3

      Karkówkę włóż do rękawa dodając warzywa i liść laurowy, podlej winem.
    • Krok 4

      Piecz w temp. 180 C 45 min.
    • Krok 5

      Delikatnie rozerwij worek i piecz kolejne 15 min. żeby karkówka lekko zbrązowiała.
    • Krok 6

      Karkówkę podawaj z warzywami i podgrzanym Sosem Knorr.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Sos do pieczeni ciemny KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    263
    osoby dodały do Mniamlisty
    45''
    6
    Łatwe
    28
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    28
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    167
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe