Karkówka z ziemniakami
  • 90 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • karkówka - 1.5 kilogramów
  • ziemniaki - 500 gramów
  • cukinia - 1 sztuka
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • Ketchup Hellmann's Extra Hot - 3 łyżki
  • Przyprawa do karkówki Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Karkówkę pokrój w centymetrowej grubości plastry.
  2. Ziemniaki, cukinię i paprykę pokrój w grubą kostkę podobnej wielkości.
  3. Przygotuj marynatę łącząc przyprawę Knorr z ketchupem.
  4. Następnie wszystkie składniki dania natrzyj marynatą, umieść w woreczku (dołączonym do opakowania Przyprawy do karkówki Knorr) i zamknij klipsem.
  5. Całość dokładnie wymieszaj, po czym piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 80 minut – do momentu, gdy mięso będzie całkowicie miękkie.