Karkówka zawijana z żółtym serem

Składniki:

  • karkówka - 1.5 kilogramów
  • Przyprawa do karkówki Knorr - 1 opakowanie
  • mielone mięso wieprzowe - 300 gramów
  • jajko - 1 sztuka
  • ser zółty w plastrach - 8 sztuk
  • mandarynki puszka - 1 sztuka
  • oliwa do smażenia
  • zioła prowansalskie - 3 szczypty
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Karkówkę rozetnij wzdłuż, rozbij, natrzyj przyprawą z opakowania Przyprawa do karkówki Knorr.
  2. Mięso mielone wyrób z jajkiem, dopraw pieprzem i ziołami prowansalskimi.
  3. Ser żółty ułóż na karkówkę a na nim mięso mielone. Zroluj i zwiąż bawełnianą nicią.
  4. Zrumień na oleju a następnie piecz w naczyniu żaroodpornym 90 minut w temp. 180 stopni C.
  5. Mandarynki podziel na cząstki i zmiksuj z sosem powstałym z pieczenia mięsa. Zagotuj, przypraw pieprzem. Podawaj z mięsem.