Przygotowanie |
Krok 1 |
Zagotuj 1/2 litra mleka, cukier i Kasię. |
Krok 2 |
Dodaj zmiksowane składniki: 4 żółtka, mąkę i 1/2 litra mleka. |
Krok 3 |
Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotuj na małym ogniu, aż powstanie budyń. |
Krok 4 |
Blaszkę wyłóż herbatnikami. Wyłóż przestudzony budyń i ponownie przykryj herbatnikami. |
Krok 5 |
Następnie wyłóż masę toffi oraz przykryj kolejną warstwą herbatników. |
Krok 6 |
Ubij śmietanę, można do niej dodać trochę cukru pudru oraz śmietan-fix. |
Krok 7 |
Wyłóż ubitą śmietanę. Jest to ostatnia warstwa ciasta. |
Krok 8 |
Czekoladę zetrzyj na tarce i posyp nią ciasto. |
Krok 9 |
Wstaw je do lodówki, aby dobrze zastygło. |