Karmelek

3


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
herbatniki8 opakowań
mleko1 litr
cukier0.75 szklanek
śmietana 36%0.5 litrów
żółtko jajka4 sztuki
mąka1 szklanka
masa toffi1 opakowanie
gorzka czekolada1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Zagotuj 1/2 litra mleka, cukier i Kasię.
Krok 2
Dodaj zmiksowane składniki: 4 żółtka, mąkę i 1/2 litra mleka.
Krok 3
Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotuj na małym ogniu, aż powstanie budyń.
Krok 4
Blaszkę wyłóż herbatnikami. Wyłóż przestudzony budyń i ponownie przykryj herbatnikami.
Krok 5
Następnie wyłóż masę toffi oraz przykryj kolejną warstwą herbatników.
Krok 6
Ubij śmietanę, można do niej dodać trochę cukru pudru oraz śmietan-fix.
Krok 7
Wyłóż ubitą śmietanę. Jest to ostatnia warstwa ciasta.
Krok 8
Czekoladę zetrzyj na tarce i posyp nią ciasto.
Krok 9
Wstaw je do lodówki, aby dobrze zastygło.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl