Karmelowe szaleństwo

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

478

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 opakowania

2 opakowania

1 opakowanie

0.5 litra

1 opakowanie

1 opakowanie

krem:

1 opakowanie

3 szklanki

2 łyżki

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wykonanie kremu: Budynie ugotować i po ostudzeniu utrzeć z Kasią.

Krok 2

Wykonanie placka: Na spód blachy ułożyć herbatniki, na herbatniki nanieść masę budyniową (krem), na to krakersy.

Krok 3

Następnie masę, która wyszła nam po zagotowaniu mleka słodzonego (mleko w puszce zamkniętej gotować 3 godziny do uzyskania kajmaku lub kupione już gotowe zagotowane).

Krok 4

Ponownie warstwa krakersów.

Krok 5

Następnie jako ostatnią już warstwę nakładamy ubitą śmietanę z cukrem waniliowym i fixem.

Krok 6

Na koniec posypujemy startą gorzką czekoladą. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karmelowe szaleństwo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karmelowe szaleństwo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karmelowe szaleństwo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karmelowe szaleństwo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karmelowe szaleństwo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karmelowe szaleństwo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karmelowe szaleństwo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej