|
Składniki | ||
Ciasto: | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 25 dekagramów | |
żółtko | 4 sztuki | |
cukier puder | 1 szklanka | |
mąka | 50 dekagramów | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
śmietana kremówka 30% | 0.5 litrów | |
śmietanka fix | 2 opakowania | |
mleko skondensowane słodzone | 1 opakowanie | |
orzechy włoskie | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Zarobić ciasto, podzielić na 2 części. |
Krok 2 |
Wyłożyć na 2 brytfanki. |
Krok 3 |
Do garnka z gotującą się już wodą wkładamy puszkę mleka skondensowanego i gotujemy. |
Krok 4 |
Śmietanę ubić z cukrem pudrem (lub bez), cukier dodawać porcjami i pod koniec ubijania śmietany na sztywno, dodać po trochu śmietankę FIX. |
Krok 5 |
Jeden placek posmarować ubitą śmietaną. |
Krok 6 |
Na to ułożyć drugi placek i rozsmarować na nim ugotowany karmel (z mleka zagęszczanego) i posypać pokruszonymi orzechami włoskimi. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |