Karmelowiec bardzo kruchy

8


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
Kostka do pieczenia Kasia25 dekagramów
żółtko4 sztuki
cukier puder1 szklanka
mąka50 dekagramów
proszek do pieczenia1 łyżeczka
śmietana kremówka 30%0.5 litrów
śmietanka fix2 opakowania
mleko skondensowane słodzone 1 opakowanie
orzechy włoskie1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Zarobić ciasto, podzielić na 2 części.
Krok 2
Wyłożyć na 2 brytfanki.
Krok 3
Do garnka z gotującą się już wodą wkładamy puszkę mleka skondensowanego i gotujemy.
Krok 4
Śmietanę ubić z cukrem pudrem (lub bez), cukier dodawać porcjami i pod koniec ubijania śmietany na sztywno, dodać po trochu śmietankę FIX.
Krok 5
Jeden placek posmarować ubitą śmietaną.
Krok 6
Na to ułożyć drugi placek i rozsmarować na nim ugotowany karmel (z mleka zagęszczanego) i posypać pokruszonymi orzechami włoskimi.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl