| |||||||||
| Składniki | ||
| Ciasto: | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 25 dekagramów | |
| żółtko | 4 sztuki | |
| cukier puder | 1 szklanka | |
| mąka | 50 dekagramów | |
| proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
| śmietana kremówka 30% | 0.5 litrów | |
| śmietanka fix | 2 opakowania | |
| mleko skondensowane słodzone | 1 opakowanie | |
| orzechy włoskie | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Zarobić ciasto, podzielić na 2 części. |
| Krok 2 |
| Wyłożyć na 2 brytfanki. |
| Krok 3 |
| Do garnka z gotującą się już wodą wkładamy puszkę mleka skondensowanego i gotujemy. |
| Krok 4 |
| Śmietanę ubić z cukrem pudrem (lub bez), cukier dodawać porcjami i pod koniec ubijania śmietany na sztywno, dodać po trochu śmietankę FIX. |
| Krok 5 |
| Jeden placek posmarować ubitą śmietaną. |
| Krok 6 |
| Na to ułożyć drugi placek i rozsmarować na nim ugotowany karmel (z mleka zagęszczanego) i posypać pokruszonymi orzechami włoskimi. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |