| |||||||||
| Składniki | ||
| pierś z kurczaka | 1 sztuka | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżeczka | |
| ryż | 10 dekagramów | |
| mandarynki | 3 sztuki | |
| gałązka winogron różowych bezpestkowych | 1 sztuka | |
| jajko | 1 sztuka | |
| sok z pomarańczy | 50 mililitrów | |
| curry | 0.5 łyżeczek | |
| bułka tarta | 0.25 szklanek | |
| olej do smażenia | 5 łyżek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Umyj pierś z kurczaka, osusz i przekrój w poprzek na pół. Oprósz przyprawą Knorr. |
| Krok 2 |
| Kawałki kurczaka maczaj w roztrzepanym jajku. Następnie obtocz w bułce tartej i usmaż na gorącym tłuszczu. |
| Krok 3 |
| Usmażonego kurczaka odsącz na ręczniku papierowym. Gdy wystygnie, pokrój go w paski. |
| Krok 4 |
| Ugotuj ryż na sypko. Mandarynki podziel na cząstki. |
| Krok 5 |
| Wymieszaj w misce ryż z mięsem, mandarynkami oraz winogronami. Na koniec połącz sok z pomarańczy z curry i polej nim sałatkę. |
| Autor: przepisy.pl |