Karnawałowa sałatka z kurczakiem

11


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
pierś z kurczaka 1 sztuka
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżeczka
ryż10 dekagramów
mandarynki3 sztuki
gałązka winogron różowych bezpestkowych1 sztuka
jajko1 sztuka
sok z pomarańczy50 mililitrów
curry0.5 łyżeczek
bułka tarta0.25 szklanek
olej do smażenia5 łyżek
Przygotowanie
Krok 1
Umyj pierś z kurczaka, osusz i przekrój w poprzek na pół. Oprósz przyprawą Knorr.
Krok 2
Kawałki kurczaka maczaj w roztrzepanym jajku. Następnie obtocz w bułce tartej i usmaż na gorącym tłuszczu.
Krok 3
Usmażonego kurczaka odsącz na ręczniku papierowym. Gdy wystygnie, pokrój go w paski.
Krok 4
Ugotuj ryż na sypko. Mandarynki podziel na cząstki.
Krok 5
Wymieszaj w misce ryż z mięsem, mandarynkami oraz winogronami. Na koniec połącz sok z pomarańczy z curry i polej nim sałatkę.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl