|
Składniki | ||
pierś z kurczaka | 1 sztuka | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżeczka | |
ryż | 10 dekagramów | |
mandarynki | 3 sztuki | |
gałązka winogron różowych bezpestkowych | 1 sztuka | |
jajko | 1 sztuka | |
sok z pomarańczy | 50 mililitrów | |
curry | 0.5 łyżeczek | |
bułka tarta | 0.25 szklanek | |
olej do smażenia | 5 łyżek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Umyj pierś z kurczaka, osusz i przekrój w poprzek na pół. Oprósz przyprawą Knorr. |
Krok 2 |
Kawałki kurczaka maczaj w roztrzepanym jajku. Następnie obtocz w bułce tartej i usmaż na gorącym tłuszczu. |
Krok 3 |
Usmażonego kurczaka odsącz na ręczniku papierowym. Gdy wystygnie, pokrój go w paski. |
Krok 4 |
Ugotuj ryż na sypko. Mandarynki podziel na cząstki. |
Krok 5 |
Wymieszaj w misce ryż z mięsem, mandarynkami oraz winogronami. Na koniec połącz sok z pomarańczy z curry i polej nim sałatkę. |
Autor: przepisy.pl |