Karp smażony na maśle

32


Średnie


30 min.


4 os.

Składniki
karpie średnie2 sztuki
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżeczka
duża cebula1 sztuka
masło60 dekagramów
mąka15 dekagramów
Przygotowanie
Krok 1
Przy obróbce wstępnej karpia podziel na półdzwonki, dopraw przyprawą Knorr i obłóż pokrojoną w plastry cebulą.
Krok 2
Wstaw w naczyniu do chłodnego pomieszczenia na 3 -4 godziny. Po tym czasie nadmiar cebuli zdejmij, pozostawiając jej niewielką ilość, rybę oprósz mąką.
Krok 3
Smaż na rozgrzanym maśle na złoty kolor. Nie wolno dopuścic do spalenia masła, gdyż ryba jest wówczas niesmaczna i niezdrowa.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl