Karp smażony w chrupiącej panierce
  • 45 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • karp - 1.5 kilogramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • jajko - 1 sztuka
  • tarta bułka - 1 sztuka
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny

Sposób przygotowania:

  1. Spraw karpia, umyj, po czym odetnij płetwy, ogon oraz łeb. Pokrój w dzwonki.
  2. Każdy kawałek posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i maczaj w roztrzepanym jajku, a następnie w tartej bułce.
  3. Rozgrzej na patelni Ramę. Kładź rybę i smaż najpierw z jednej, potem z drugiej strony na złoty kolor.
  4. Przełóż gotową rybę do żaroodpornego naczynia. Wstaw do ciepłego piekarnika na kilka minut.