| |||||||||
| Składniki | ||
| karp | 1.5 kilogramów | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | ||
| jajko | 1 sztuka | |
| tarta bułka | 1 sztuka | |
| Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Spraw karpia, umyj, po czym odetnij płetwy, ogon oraz łeb. Pokrój w dzwonki. |
| Krok 2 |
| Każdy kawałek posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i maczaj w roztrzepanym jajku, a następnie w tartej bułce. |
| Krok 3 |
| Rozgrzej na patelni Ramę. Kładź rybę i smaż najpierw z jednej, potem z drugiej strony na złoty kolor. |
| Krok 4 |
| Przełóż gotową rybę do żaroodpornego naczynia. Wstaw do ciepłego piekarnika na kilka minut. |
| Autor: przepisy.pl |