Karp smażony w chrupiącej panierce

23


Łatwe


45 min.


6 os.

Składniki
karp1.5 kilogramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
jajko1 sztuka
tarta bułka1 sztuka
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny
Przygotowanie
Krok 1
Spraw karpia, umyj, po czym odetnij płetwy, ogon oraz łeb. Pokrój w dzwonki.
Krok 2
Każdy kawałek posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i maczaj w roztrzepanym jajku, a następnie w tartej bułce.
Krok 3
Rozgrzej na patelni Ramę. Kładź rybę i smaż najpierw z jednej, potem z drugiej strony na złoty kolor.
Krok 4
Przełóż gotową rybę do żaroodpornego naczynia. Wstaw do ciepłego piekarnika na kilka minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl