|
Składniki | ||
karp | 1.5 kilogramów | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | ||
jajko | 1 sztuka | |
tarta bułka | 1 sztuka | |
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Spraw karpia, umyj, po czym odetnij płetwy, ogon oraz łeb. Pokrój w dzwonki. |
Krok 2 |
Każdy kawałek posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i maczaj w roztrzepanym jajku, a następnie w tartej bułce. |
Krok 3 |
Rozgrzej na patelni Ramę. Kładź rybę i smaż najpierw z jednej, potem z drugiej strony na złoty kolor. |
Krok 4 |
Przełóż gotową rybę do żaroodpornego naczynia. Wstaw do ciepłego piekarnika na kilka minut. |
Autor: przepisy.pl |