Karp w galarecie

87


Średnie


90 min.


6 os.

Składniki
karp1 kilogram
włoszczyzna1 pęczek
pęczek koperku1 sztuka
Liść laurowy z Turcji Knorr1 sztuka
Ziele angielskie z Meksyku Knorr4 sztuki
żelatyna4 łyżki
woda1 litr
Bulion na włoszczyźnie Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Włoszczyznę umyj i obierz. Włóż do garnka, zalej 1 litrem wody i zagotuj. Dodaj liść i ziele. Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i gotuj jeszcze 30 minut.
Krok 2
Karpia oczyść, opłucz i pokrój w dzwonka.
Krok 3
Wywar przecedź. Dzwonka wkładaj do wywaru i gotuj kilka minut. Następnie delikatnie wyjmuj z wywaru cedzakową łyżką na półmisek i wystudź.
Krok 4
Pozostały wywar dopraw do smaku, przecedź przez lnianą ściereczkę i rozpuść w nim żelatynę - ostudź, aby wywar nieco stężał.
Krok 5
Na półmisku ułóż dekoracyjnie wystudzone dzwonka ryby i zalej galaretą. Udekoruj i wstaw do lodówki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl