Karpatka
  • 60 minut
  • Łatwe

Składniki:

    ciasto
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 opakowań
  • woda - 1 szklanka
  • mąka - 1 szklanka
  • jajko - 4 sztuki
  • krem
  • mleko - 0.5 litrów
  • mąka pszenna - 2 łyżki
  • mąka ziemniaczana - 2 łyżki
  • cukier - 1 szklanka
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • cukier puder do oprószenia - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto: Kasię i wodę zagotować.
  2. Wsypać mąkę, wymieszać i prażyć 2 - 3 minuty.
  3. Po wystudzeniu dodać jaja.
  4. Podzielić ciasto na 2 części i każdą piec około 1 godzinę.
  5. Krem: Mleko zagotować z cukrem, dodać obie mąki i ugotować budyń.
  6. Ostudzić.
  7. Utrzeć Kasię i dodać wystudzony budyń.