Karpatka

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
Kostka do pieczenia Kasia0.5 opakowań
woda1 szklanka
mąka1 szklanka
jajko4 sztuki
Krem:
mleko0.5 litrów
mąka pszenna2 łyżki
mąka ziemniaczana2 łyżki
cukier1 szklanka
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
cukier puder do oprószenia 1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Ciasto: Kasię i wodę zagotować.
Krok 2
Wsypać mąkę, wymieszać i prażyć 2 - 3 minuty.
Krok 3
Po wystudzeniu dodać jaja.
Krok 4
Podzielić ciasto na 2 części i każdą piec około 1 godzinę.
Krok 5
Krem: Mleko zagotować z cukrem, dodać obie mąki i ugotować budyń.
Krok 6
Ostudzić.
Krok 7
Utrzeć Kasię i dodać wystudzony budyń.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl