|
Składniki | ||
Ciasto: | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 0.5 opakowań | |
woda | 1 szklanka | |
mąka | 1 szklanka | |
jajko | 4 sztuki | |
Krem: | ||
mleko | 0.5 litrów | |
mąka pszenna | 2 łyżki | |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki | |
cukier | 1 szklanka | |
Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
cukier puder do oprószenia | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto: Kasię i wodę zagotować. |
Krok 2 |
Wsypać mąkę, wymieszać i prażyć 2 - 3 minuty. |
Krok 3 |
Po wystudzeniu dodać jaja. |
Krok 4 |
Podzielić ciasto na 2 części i każdą piec około 1 godzinę. |
Krok 5 |
Krem: Mleko zagotować z cukrem, dodać obie mąki i ugotować budyń. |
Krok 6 |
Ostudzić. |
Krok 7 |
Utrzeć Kasię i dodać wystudzony budyń. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |