Przygotowanie |
Krok 1 |
Do gorącej wody wrzucić Kasię i mieszać, aż się całkowicie rozpuści. |
Krok 2 |
Potem dodać szczyptę soli, wsypać mąkę i energicznie mieszać. |
Krok 3 |
Do ostudzonej masy dodawać pojedynczo jajka, a następnie proszek do pieczenia. |
Krok 4 |
Mieszać, aż ciasto uzyska jednolitą konsystencję. |
Krok 5 |
Ciasto podzielić na dwie równe części. |
Krok 6 |
Każdą z nich wyłożyć na blachę, po czym piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni C. |
Krok 7 |
Jajka roztrzepać z cukrem waniliowym oraz z budyniem. |
Krok 8 |
Masę wlewać powoli do gorącego mleka. |
Krok 9 |
Dobrze wymieszać, a następnie ostudzić. |
Krok 10 |
Kostki Kasi utrzeć z cukrem i miksować, aż powstanie krem. |
Krok 11 |
Upieczone placki przełożyć kremem na wysokości około pięciu centymetrów. |
Krok 12 |
Udekorować owocami sezonowymi. |
Krok 13 |
Przed podaniem ciasto wstawić na około godzinę do lodówki. |