Karpatka

0


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia0.5 sztuk
mąka pszenna1 szklanka
woda1 szklanka
jajko4 sztuki
budyń waniliowy3 opakowania
mleko1 litr
Przygotowanie
Krok 1
Wlać do garnka wodę, wrzucić Kasię. Doprowadzić do zagotowania.
Krok 2
Zdjąć z ognia, wsypać mąkę, szybko i dokładnie zamieszać, by nie powstały grudki.
Krok 3
Odstawić do wystygnięcia. Kiedy masa będzie zimna, wbijać po jednym jajku, cały czas miksując.
Krok 4
Blachę wysmarować, ciasto rozprowadzić równomiernie na blaszce.
Krok 5
Po upieczeniu przekroić na pół.
Krok 6
Budyń ugotować i przestudzić. Wyłożyć na ciasto i przykryć drugą połową ciasta.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl