|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 0.5 sztuk | |
mąka pszenna | 1 szklanka | |
woda | 1 szklanka | |
jajko | 4 sztuki | |
budyń waniliowy | 3 opakowania | |
mleko | 1 litr |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Wlać do garnka wodę, wrzucić Kasię. Doprowadzić do zagotowania. |
Krok 2 |
Zdjąć z ognia, wsypać mąkę, szybko i dokładnie zamieszać, by nie powstały grudki. |
Krok 3 |
Odstawić do wystygnięcia. Kiedy masa będzie zimna, wbijać po jednym jajku, cały czas miksując. |
Krok 4 |
Blachę wysmarować, ciasto rozprowadzić równomiernie na blaszce. |
Krok 5 |
Po upieczeniu przekroić na pół. |
Krok 6 |
Budyń ugotować i przestudzić. Wyłożyć na ciasto i przykryć drugą połową ciasta. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |