| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 0.5 sztuk | |
| mąka pszenna | 1 szklanka | |
| woda | 1 szklanka | |
| jajko | 4 sztuki | |
| budyń waniliowy | 3 opakowania | |
| mleko | 1 litr |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Wlać do garnka wodę, wrzucić Kasię. Doprowadzić do zagotowania. |
| Krok 2 |
| Zdjąć z ognia, wsypać mąkę, szybko i dokładnie zamieszać, by nie powstały grudki. |
| Krok 3 |
| Odstawić do wystygnięcia. Kiedy masa będzie zimna, wbijać po jednym jajku, cały czas miksując. |
| Krok 4 |
| Blachę wysmarować, ciasto rozprowadzić równomiernie na blaszce. |
| Krok 5 |
| Po upieczeniu przekroić na pół. |
| Krok 6 |
| Budyń ugotować i przestudzić. Wyłożyć na ciasto i przykryć drugą połową ciasta. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |