Karpatka

2


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
woda0.5 szklanek
Kostka do pieczenia Kasia0.5 opakowań
mąka1 szklanka
jajko5 sztuk
proszek do pieczenia1 łyżeczka
Krem:
mleko0.5 litrów
mąka pszenna2 łyżki
mąka ziemniaczana2 łyżki
cukier puder1 szklanka
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
cukier waniliowy1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Ciasto: Kasię i wodę zagotować.
Krok 2
Dodać mąkę i proszek do pieczenia.
Krok 3
Mieszając gotować do konsystencji budyniu.
Krok 4
Przestudzić.
Krok 5
Mikserem połączyć z 5 jajami.
Krok 6
Ciasto podzielić na 2 części i każdą piec 30 minut.
Krok 7
Masa: Mleko, mąkę i cukier waniliowy zagotować jak budyń.
Krok 8
Cukier puder ucierać z Kasią dodając stopniowo ostudzony budyń.
Krok 9
Ciasto przełożyć masą i posypać cukrem pudrem.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl