| |||||||||
| Składniki | ||
| Ciasto: | ||
| woda | 0.5 szklanek | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 0.5 opakowań | |
| mąka | 1 szklanka | |
| jajko | 5 sztuk | |
| proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
| Krem: | ||
| mleko | 0.5 litrów | |
| mąka pszenna | 2 łyżki | |
| mąka ziemniaczana | 2 łyżki | |
| cukier puder | 1 szklanka | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
| cukier waniliowy | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ciasto: Kasię i wodę zagotować. |
| Krok 2 |
| Dodać mąkę i proszek do pieczenia. |
| Krok 3 |
| Mieszając gotować do konsystencji budyniu. |
| Krok 4 |
| Przestudzić. |
| Krok 5 |
| Mikserem połączyć z 5 jajami. |
| Krok 6 |
| Ciasto podzielić na 2 części i każdą piec 30 minut. |
| Krok 7 |
| Masa: Mleko, mąkę i cukier waniliowy zagotować jak budyń. |
| Krok 8 |
| Cukier puder ucierać z Kasią dodając stopniowo ostudzony budyń. |
| Krok 9 |
| Ciasto przełożyć masą i posypać cukrem pudrem. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |