|
Składniki | ||
Ciasto: | ||
woda | 0.5 szklanek | |
Kostka do pieczenia Kasia | 0.5 opakowań | |
mąka | 1 szklanka | |
jajko | 5 sztuk | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
Krem: | ||
mleko | 0.5 litrów | |
mąka pszenna | 2 łyżki | |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki | |
cukier puder | 1 szklanka | |
Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto: Kasię i wodę zagotować. |
Krok 2 |
Dodać mąkę i proszek do pieczenia. |
Krok 3 |
Mieszając gotować do konsystencji budyniu. |
Krok 4 |
Przestudzić. |
Krok 5 |
Mikserem połączyć z 5 jajami. |
Krok 6 |
Ciasto podzielić na 2 części i każdą piec 30 minut. |
Krok 7 |
Masa: Mleko, mąkę i cukier waniliowy zagotować jak budyń. |
Krok 8 |
Cukier puder ucierać z Kasią dodając stopniowo ostudzony budyń. |
Krok 9 |
Ciasto przełożyć masą i posypać cukrem pudrem. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |