Karpatka
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • woda - 0.5 szklanek
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 opakowań
  • mąka - 1 szklanka
  • jajko - 5 sztuk
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • mleko - 0.5 litrów
  • mąka pszenna - 2 łyżki
  • mąka ziemniaczana - 2 łyżki
  • cukier puder - 1 szklanka
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto: Kasię i wodę zagotować.
  2. Dodać mąkę i proszek do pieczenia.
  3. Mieszając gotować do konsystencji budyniu.
  4. Przestudzić.
  5. Mikserem połączyć z 5 jajami.
  6. Ciasto podzielić na 2 części i każdą piec 30 minut.
  7. Masa: Mleko, mąkę i cukier waniliowy zagotować jak budyń.
  8. Cukier puder ucierać z Kasią dodając stopniowo ostudzony budyń.
  9. Ciasto przełożyć masą i posypać cukrem pudrem.