Przygotowanie |
Krok 1 |
Wodę zagotować z Kasią, do gotującej wody dodać szklankę mąki krupczatki, wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszać w garnku. Wystudzić! |
Krok 2 |
Do zimnej masy dodawać po jednym jajku i dobrze wyrobić mikserem. Podzielić ciasto na 2 równe części. |
Krok 3 |
Wyłożyć blaszkę o wymiarach 25x40 cm papierem do pieczenia, piec 2 placki każdy po 50 min. w 180º C. |
Krok 4 |
Kasię utrzeć z cukrem pudrem, ugotować budyń w 1¾ szklanki mleka wystudzić. Zimny budyń dodawać po łyżce do masy i razem ucierać, na końcu dodać sok z cytryny do smaku. |
Krok 5 |
Przełożyć ciasto i posypać cukrem pudrem wymieszanym z wanilią. Smacznego. |
Krok 6 |
Ciasta wystarczy na pewno, ale żeby dobrze i cienko się rozkładało, róbmy to łyżką do zupy, maczając od czasu do czasu w wodzie :) |