| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Wodę zagotować z Kasią, do gotującej wody dodać szklankę mąki krupczatki, wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszać w garnku. Wystudzić! |
| Krok 2 |
| Do zimnej masy dodawać po jednym jajku i dobrze wyrobić mikserem. Podzielić ciasto na 2 równe części. |
| Krok 3 |
| Wyłożyć blaszkę o wymiarach 25x40 cm papierem do pieczenia, piec 2 placki każdy po 50 min. w 180º C. |
| Krok 4 |
| Kasię utrzeć z cukrem pudrem, ugotować budyń w 1¾ szklanki mleka wystudzić. Zimny budyń dodawać po łyżce do masy i razem ucierać, na końcu dodać sok z cytryny do smaku. |
| Krok 5 |
| Przełożyć ciasto i posypać cukrem pudrem wymieszanym z wanilią. Smacznego. |
| Krok 6 |
| Ciasta wystarczy na pewno, ale żeby dobrze i cienko się rozkładało, róbmy to łyżką do zupy, maczając od czasu do czasu w wodzie :) |