Przygotowanie |
Krok 1 |
W rondlu zagotowujemy Kasię z wodą. Zmniejszamy ogień i dodajemy mąkę, intensywnie mieszając do połączenia się składników. Odstawiamy do wystudzenia. Do parzonego ciasta dodajemy stopniowo jajka i miksujemy na gładką masę. |
Krok 2 |
Ciasto przekładamy do formy o średnicy 24 cm wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką. Rozsmarowujemy ciasto na bokach i spodzie formy. Pieczemy około 35 minut w temperaturze 200°C na złoty kolor. (Jeszcze ciepłe ciasto można lekko przygnieść i uformować w formie.) Studzimy. |
Krok 3 |
W 250 ml mleka rozpuszczamy budyń, cukier, mąkę i żółtka. Pozostałe mleko zagotowujemy i wlewamy masę budyniową, intensywnie mieszając. Gotujemy do zgęstnienia, studzimy. |
Krok 4 |
Miękką Kasię miksujemy dodając po łyżce wystudzony krem budyniowy. Miksujemy aż do uzyskania gładkiej konsystencji. |
Krok 5 |
Krem rozsmarowujemy równomiernie na upieczonym spodzie. |
Krok 6 |
Całość dekorujemy świeżymi owocami i listkami mięty. |