Kartoflanka z grzybowym smakiem

0


Łatwe


45 min.


3 os.

Składniki
ziemniaki średniej wielkości4 sztuki
marchew średniej wieklości1 sztuka
wędzony boczek10 dekagramów
słodka śmietanka 18 %0.5 szklanek
woda3 szklanki
olej z pestek winogron2 łyżki
suszone grzyby- średnie kapelusze4 sztuki
pieczarki4 sztuki
pieprz mielony1 szczypta
pokrojony koperek3 łyżki
Kremowa zupa z kurek ze szczypiorkiem Knorr3 łyżki
Delikat przyprawa w  płynie Knorr1 łyżeczka
Rosół wołowy Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Namoczyć w 1/2 szklanki ciepłej wody grzyby. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Usmażyć na rumiano na oleju. Ziemniaki i marchewkę obrać, umyć i pokroić (ziemniaki w kostkę, a marchew w plasterki). Wrzucić do garnka razem z boczkiem, pieczarkami ( bez tłuszczu) i grzybami. Zalać wodą. Włożyć rosół wołowy. Gotować 20 minut. Wyjąć grzyby i boczek - pokroić i wrzucić ponownie do zupy . Rozrobić Krem z kurek w zimnej wodzie i wlać do garnka - gotować 5 minut .
Krok 2
Wlać śmietankę . Doprawić Delikatem w płynie , pieprzem . Posypać koprem.
Autor: Grażyna MolakPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl