Kasza gryczana grzybowa

Składniki:

  • kasza gryczana - 2 szklanki
  • ser tylżycki - 30 gramów
  • Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr - 1 sztuka
  • mrożona włoszczyzna - 0.5 opakowań
  • pieczarki - 650 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • pieprz - 1 szczypta
  • masło - 2 łyżki
  • olej - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę ugotować z włoszczyzną i kostką grzybową Knorr.
  2. Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć na patelni. Cebulę posiekać i dodać do pieczarek.
  3. Następnie dodać łyżkę masła i mieszać z grzybami.
  4. Naczynie żaroodporne wysmarować pozostałym masłem i nałożyć do niego kaszę wymieszaną z pieczarkami, cebulą i serem żółtym. Doprawić.
  5. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i piec przez 15 minut.