Kasza gryczana smażona z dynią, boczkiem i serem feta

17


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
kasza gryczana200 gramów
dynia150 gramów
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny30 mililitrów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżeczka
boczek wędzony w kawałku100 gramów
cebula biała1 sztuka
ser feta50 gramów
pestki dyni1 łyżka
gałązka majeranku4 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Kaszę ugotuj na sypko według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Boczek oraz cebulę pokrój w drobną kostkę. Dynię obierz i pokrój w większą kostkę – 2x2 cm. Pestki upraż na suchej rozgrzanej patelni.
Krok 2
Na dużej patelni rozgrzej Ramę, dodaj boczek oraz cebulę i smaż ok. 5 minut. Po tym czasie dodaj pokrojoną dynię i smaż kolejne 3 minuty.
Krok 3
Następnie na patelnię wsyp ugotowaną kaszę, wymieszaj z jej zawartością i smaż kilka minut.
Krok 4
Całość dopraw przyprawą Delikat oraz listkami otartymi z gałązek świeżego majeranku. Gotowe danie wyłóż na półmisek, posyp pokruszonym serem feta, pestkami i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl