Kasza gryczana z sosem pieczarkowym
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kasza gryczana ugotowana - 2 szklanki
  • pieczarki - 6 sztuk
  • śmietanka 30% - 200 mililitrów
  • cebula - 1 sztuka
  • Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na odrobinie oliwy.
  2. Do cebuli dodać pokrojone w plasterki, obrane wcześniej pieczarki. Przesmażyć całość razem kilka minut, aż pieczarki się zarumienią, a następnie dodać śmietankę.
  3. Dodać rozkruszoną kostkę bulionową i wymieszać do rozpuszczenia.
  4. Doprawić do smaku i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje.
  5. Gotowym sosem polać kaszę. Smacznego!