Kasza gryczana z warzywami
  • 40 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • kasza gryczana - 3 opakowania
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • cukinia - 1 sztuka
  • pomidory pelatti z puszki - 1 opakowanie
  • bakłażan - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 3 sztuki
  • kapary - 2 łyżki
  • ostra papryka - 1 sztuka
  • żółta papryka - 1 sztuka
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 3 łyżki
  • gałązka tymianku
  • gałązka rozmarynu
  • Oregano z Turcji Knorr - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Kostkę rosołową zalej 600 ml wody i zagotuj. W powstałym bulionie ugotuj na sypko kaszę.
  2. Warzywa pokrój w kostkę w misce, zalej je Ramą Smaż jak szef kuchni, dodaj posiekane zioła. Warzywa ułóż na blasze z piekarnika wyłożonej pergaminem. Piecz około 20 minut w temperaturze 190 stopni.
  3. Po tym czasie warzywa przełóż do garnka, dodaj posiekany czosnek i posiekaną papryczkę chilli, wlej pomidory z puszki, dodaj posiekane kapary. Wszystko razem gotuj jeszcze chwilę. Podawaj z ugotowaną kaszą.