Przygotowanie |
Krok 1 |
Cukinię bakłażana paprykę i cebulę pokrój w kostkę grubości od 1 do 1,5 cm. Warzywa przełóż do miski obtocz w oliwie, przełóż na blachę wyłożoną pergaminem wstaw do nagrzanego do 200*C piekarnika na około 20 do 30 minut. Warzywa w miedzy czasie przemieszaj co najmniej dwa razy.
|
Krok 2 |
Posiekaj czosnek, chili i rozmaryn. |
Krok 3 |
W 400 ml gotującej się wody rozpuść kostkę rosołową. Powstałym bulionem zalej kaszę gotuj, najlepiej w kąpieli wodnej aż całkowicie wchłonie wodę i zrobi się miękka. |
Krok 4 |
W garnku rozgrzej oliwę podsmaż na niej czosnek z chili, dodaj puszkę pomidorów pelatti, kapary, jogurt upieczone warzywa, oraz tymianek rozmaryn i oregano. Sos możesz doprawić odrobiną soli i cukru, o ile zachodzi taka potrzeba. Do gorącego sosu przełóż kasze i wymieszaj. |