Kasza jaglana smażona z warzywami

119


Łatwe


40 min.


4 os.

Składniki
kasza jaglana200 gramów
bakłażan1 sztuka
cebula2 sztuki
cukinia1 sztuka
papryka żółta1 sztuka
papryka czerwona1 sztuka
mała papryczka chili1 sztuka
ząbek czosnku2 sztuki
puszka pomidorów pelati1 sztuka
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny3 łyżki
Naturalnie smaczne Lasagne Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Kaszę ugotuj według wskazówek producenta.
Krok 2
Posiekaj czosnek i chili.
Krok 3
Bakłażana, cukinię, cebulę i paprykę pokrój w kostkę o grubości 2 cm na 2 cm. Wszystkie warzywa pomieszaj z Ramą i ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Warzywa piecz w temperaturze 190 stopni przez około 30 minut.
Krok 4
Po tym czasie warzywa przełóż do garnka, dodaj pomidory z puszki, wsyp Knorr do lasagne, który doda smaku potrawie i nada jej odpowiedniej konsystencji. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj 2- 3 minuty. Warzywny gulasz podawaj z kaszą jaglaną.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl