Kasza jaglana ze szpinakiem, cukinią i serem feta

29


Łatwe


25 min.


4 os.

Składniki
kasza jaglana300 gramów
cukinia1 sztuka
świeży szpinak400 gramów
cebula1 sztuka
ząbek czosnku4 sztuki
olej rzepakowy 4 łyżki
ser feta100 gramów
Flora ProActiv o smaku masła80 gramów
imbir1 szczypta
gałka muszkatołowa1 szczypta
chili peperoncini1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj kaszę zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 2
Pokrojoną w kostkę cukinię i cebule podsmaż na patelni na oleju rzepakowym. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 3
Gdy warzywa będą lekko rumiane, dodaj szpinak i dalej podduszaj.
Krok 4
Pod koniec dodaj rozdrobniony ser feta. Dopraw imbirem, gałką muszkatołową i chili peperoncini.
Krok 5
Do ciepłej potrawy na koniec dodaj Florę ProActiv o smaku masła, aby się rozpuściła.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl