Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotuj kaszę jaglaną. Odmierzoną porcję przesyp na sitko, płucz kilkakrotnie w jak najcieplejszej wodzie, następnie przelej wrzątkiem, żeby straciła goryczkę. W garnku doprowadź wodę do wrzenia, dodaj trochę soli, wrzuć kaszę i gotuj 20 min, następnie pozostaw na kolejne 10 min pod przykryciem, by „doszła”. |
Krok 2 |
W czasie gdy kasza jaglana będzie się gotować, umyj i wysusz wszystkie warzywa. Cebulę pokrój w piórka, cukinie i paprykę w średniej wielkości kostkę, a czosnek drobno posiekaj. Na dużą patelnię wlej trochę oleju. Gdy tłuszcz będzie dobrze nagrzany, wrzuć wszystkie pokrojone warzywa i podsmażaj, często mieszając. Gdy zaczną się rumienić dodaj 2 łyżki Fix Tortilla Meksykańska, jeszcze raz porządnie wymieszaj i smaż wszystko razem jeszcze przez chwilę. |
Krok 3 |
W międzyczasie umyj i wysusz na ręczniku kuchennym świeży szpinak. Jeśli liście są bardzo duże, możesz je przekroić na pół. Do warzyw dodaj kaszę oraz suchy szpinak. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, podsmaż jeszcze przez chwilę i zdejmij z ognia. Danie przełóż na talerz lub do dużej miski, udekoruj pokrojonym w grubą kostkę serem feta i podawaj natychmiast, póki gorące. |