Kasza jaglana ze szpinakiem, cukinią i serem feta
  • 25 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kasza jaglana - 300 gramów
  • cukinia - 1 sztuka
  • świeży szpinak - 400 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 4 sztuki
  • olej rzepakowy - 4 łyżki
  • ser feta - 100 gramów
  • Flora ProActiv o smaku masła - 80 gramów
  • imbir - 1 szczypta
  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta
  • chili peperoncini - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj kaszę zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Pokrojoną w kostkę cukinię i cebule podsmaż na patelni na oleju rzepakowym. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.
  3. Gdy warzywa będą lekko rumiane, dodaj szpinak i dalej podduszaj.
  4. Pod koniec dodaj rozdrobniony ser feta. Dopraw imbirem, gałką muszkatołową i chili peperoncini.
  5. Do ciepłej potrawy na koniec dodaj Florę ProActiv o smaku masła, aby się rozpuściła.