Kasza jęczmienna pęczak z ciecierzycą w sosie pomidorowym

11


Łatwe


20 min.


4 os.

Składniki
kasza jęczmienna pęczak300 gramów
ciecierzyca gotowana lub z puszki400 gramów
passata pomidorowa 800 gramów
cukinia2 sztuki
cebula4 sztuki
ząbek czosnku4 sztuki
jogurt naturalny240 gramów
olej rzepakowy 4 łyżki
Flora ProActiv80 gramów
ziarna kolendry1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj kaszę zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 2
Pokrojoną cebulę podsmaż na patelni na oleju, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kostkę cukinię oraz ziarenka kolendry.
Krok 3
Do zrumienionych warzyw dodaj passatę pomidorową i ciecierzycę. Dopraw pieprzem.
Krok 4
Podgrzewaj całość kilka minut, dodając pod koniec jogurt naturalny i Florę ProActiv. Podawaj z kaszą.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl