| |||||||||
| Składniki | ||
| kasza jęczmienna | 100 gramów | |
| ciecierzyca | 50 gramów | |
| szpinak | 50 gramów | |
| czosnek ząbki | 1 sztuka | |
| olej | 2 łyżki | |
| Fix Spaghetti warzywne Knorr | 1 opakowanie | |
| woda | 200 mililitrów | |
| suszone pomidory w zalewie | 50 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kaszę ugotuj zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Ciecierzyce odcedź na sicie. Fix wymieszaj z wodą w miseczce. |
| Krok 2 |
| Czosnek posiekaj, podsmaż wraz z suszonymi pomidorami oraz szpinakiem na patelni na rozgrzanym oleju. |
| Krok 3 |
| Dodaj ciecierzyce i kaszę. Całość zalej fixem Knorr, wymieszaj i gotuj 10 min na wolnym ogniu |
| Autor: przepisy.pl |