Kasza jęczmienna pęczak ze szpinakiem, gruszką i kozim serem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kasza jęczmienna pęczak (sucha) - 30 łyżek
  • szpinak - 1 opakowanie
  • Flora ProActiv Mocne Kości z witaminą D - 4 łyżki
  • gruszka - 4 sztuki
  • jogurt naturalny 2% - 12 łyżek
  • Ser kozi miękki - 1 opakowanie
  • słonecznik - 4 łyżki
  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Umyte i osuszone liście szpinaku podduś na patelni. Pod koniec duszenia odlej wodę i dodaj obraną, pokrojoną w cienkie plasterki gruszkę, podgrzewaj całość jeszcze kilka minut.
  2. Na koniec dodaj jogurt, rozdrobniony ser kozi, podprażone na suchej patelni pestki słonecznika i dopraw całość gałką muszkatołową.
  3. Szpinak połącz z ugotowaną na sypko kaszą, dodaj Florę ProActiv Mocne kości z witaminą D i wymieszaj.