Kasza kuskus pieczona w papryce

16


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
czerwona papryka2 sztuki
Bulionetka drobiowa Knorr1 sztuka
kasza kuskus100 gramów
pomidory cherry 6 sztuk
oliwa z oliwek4 łyżki
szczypiorek1 pęczek
natka pietruszki0.5 pęczków
woda1 szklanka
Przygotowanie
Krok 1
Papryki umyj, przekrój na pół, oczyść z nasion, połóż na blachę do pieczenia, polej oliwą z oliwek, oprósz solą i piecz w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 190 °C.
Krok 2
Bulionetkę Knorr rozpuść w szklance wrzątku, zalej kaszę kuskus i pozostaw pod przykryciem, aż w kaszę wsiąknie cały bulion.
Krok 3
Dodaj do kaszy pomidorki cherry przekrojone na pół, posiekany szczypiorek z natką pietruszki i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Teraz nadziewaj papryki farszem z kuskusem. Każdą przykryj i wstaw ponownie do piekarnika na 5-10 minut. Do farszu możesz również dodać odrobinę przyprawy curry.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl