Kasza kuskus pieczona w papryce
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • czerwona papryka - 2 sztuki
  • Bulionetka drobiowa Knorr - 1 sztuka
  • kasza kuskus - 100 gramów
  • pomidory cherry - 6 sztuk
  • oliwa z oliwek - 4 łyżki
  • szczypiorek - 1 pęczek
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • woda - 1 szklanka

Sposób przygotowania:

  1. Papryki umyj, przekrój na pół, oczyść z nasion, połóż na blachę do pieczenia, polej oliwą z oliwek, oprósz solą i piecz w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 190 °C.
  2. Bulionetkę Knorr rozpuść w szklance wrzątku, zalej kaszę kuskus i pozostaw pod przykryciem, aż w kaszę wsiąknie cały bulion.
  3. Dodaj do kaszy pomidorki cherry przekrojone na pół, posiekany szczypiorek z natką pietruszki i dokładnie wymieszaj.
  4. Teraz nadziewaj papryki farszem z kuskusem. Każdą przykryj i wstaw ponownie do piekarnika na 5-10 minut. Do farszu możesz również dodać odrobinę przyprawy curry.