Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym
  • 60 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone z szynki - 500 gramów
  • Kaszotto grzybowe Knorr - 1 opakowanie
  • fasolka szparagowa zielona - 500 gramów
  • kalafior - 1 sztuka
  • pieczarki - 500 gramów
  • marchew - 230 gramów
  • Przyprawa do mięsa mielonego Knorr bez dodatku soli - 2 łyżeczki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 2 łyżeczki
  • Sos grzybowy Knorr - 2 opakowania
  • sól - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Kalafior pokroić w różyczki i gotować w osolonej wodzie około 10 minut od momentu zagotowania. Marchew pokrojoną w kostkę i fasolkę również ugotować.
  2. Kaszotto grzybowe ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Mięso mielone doprawić i podsmażyć na patelni.
  3. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Usmażyć. Sos grzybowy przygotować według przepisu na opakowaniu.
  4. Wszystkie składniki przełożyć do garnka, zalać sosem i zagotować cały czas mieszając. Danie jest gotowe do podania.