Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym

2


Łatwe


60 min.


6 os.

Składniki
mięso mielone z szynki 500 gramów
Kaszotto grzybowe Knorr1 opakowanie
fasolka szparagowa zielona500 gramów
kalafior1 sztuka
pieczarki500 gramów
marchew230 gramów
Przyprawa do mięsa mielonego Knorr bez dodatku soli2 łyżeczki
pieprz czarny mielony2 łyżeczki
Sos grzybowy Knorr2 opakowania
sól1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Kalafior pokroić w różyczki i gotować w osolonej wodzie około 10 minut od momentu zagotowania. Marchew pokrojoną w kostkę i fasolkę również ugotować.
Krok 2
Kaszotto grzybowe ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Mięso mielone doprawić i podsmażyć na patelni.
Krok 3
Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Usmażyć. Sos grzybowy przygotować według przepisu na opakowaniu.
Krok 4
Wszystkie składniki przełożyć do garnka, zalać sosem i zagotować cały czas mieszając. Danie jest gotowe do podania.
Autor: Dominika MiecznikowskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl