Kaszanka grillowana w cebuli
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • duże cebule - 8 sztuk
  • kaszanka - 3 sztuki
  • Przyprawa do grilla Knorr - 2 łyżki
  • Ketchup Hellmann's Pikantny - 3 łyżki
  • jabłko - 1 sztuka
  • olej roślinny - 3 łyżki
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka
  • oscypek - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Z nieobranej cebuli zetnij z góry ok. 2 cm. Łyżką wydrąż cebule tak aby zostały dwie warstwy.
  2. Kaszankę obierz i rozdrobnij widelcem. Cebulę wydrążoną ze środka pokrój w kosteczkę i podsmaż na oleju na złoty kolor. Do cebuli dorzuć kaszankę i smaż ją chwile aż zupełnie się rozpadnie. Następnie dodaj ketchup Hellmann's, dzięki niemu kaszanka będzie bardziej soczysta. Na końcu dodaj drobno pokrojone jabłko. Farsz dopraw do smaku majerankiem i Przyprawą do grilla Knorr.
  3. Do farszu dodaj część startego oscypka. Tak przygotowaną kaszankę umieść w cebulach. Górę posyp startym oscypkiem.
  4. Cebule piecz na grillu pod przykryciem około 30 minut, tak aby kaszanka była ciepła.